Duidelijke plannen voor Coberco-terrein

Koninklijke FrieslandCampina N.V. en stadsontwikkelaar BPD hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het voormalige Coberco-terrein. Daarmee zetten ze de eerste stap naar de ontwikkeling van de locatie aan aan de Rijnkade in Arnhem. Daarbij moeten de historische, karakteristieke gebouwen behouden blijven.

De partijen willen op het terrein van de voormalige zuivelfabriek Coberco een nieuw stadsgebied ontwikkelen waar ‘wonen en werken samenkomen’. Bovendien moet in het nieuwe stadsdeel ruimte zijn voor diversiteit en recreatie.

Brouwerij in Melkfabriek

Het plan van gebiedsontwikkelaar BPD is tijdens een selectie van de gemeente als beste uit de bus gekomen. De karakteristieke historische fabrieksgebouwen van Coberco worden volgens de partners in dit plan het multifunctionele hart van de wijk. Dat krijgt de naam de De Melkfabriek.

Volgens Herbert Bosch, ontwikkelingsmanager bij BPD, zijn er genoeg bedrijven die zich er zouden willen vestigen. De nieuwe stadswijk zou duurzaam en autoluw moeten worden. Er moeten pleinen en een gevarieerd aanbod van circa 280 stadswoningen en appartementen komen. Over de bedrijvigheid heeft hij ook al ideeën. “In de oude multifunctionele fabriekshallen is alle ruimte is voor een foodmarket, horeca, evenementen met kunst en cultuur, ondernemers en een stadsbrouwerij.”

Opnieuw eigenaar

FrieslandCampina verkocht het voormalige Cobercoterrein in 2000 aan een ontwikkelings- en bouwcombinatie. De rechtsopvolger van melkverwerker Coberco werd het door het uitblijven van de ontwikkeling van het gebied in 2015 opnieuw eigenaar van zijn voormalige productielocatie. In nauwe samenwerking met de gemeente Arnhem is gekeken naar de ontwikkelingsmogelijkheden voor deze bijzondere locatie.

Eind juni 2016 is het Cobercoterrein door FrieslandCampina opnieuw te koop aangeboden. In totaal toonden 15 partijen serieuze interesse. Friesland Campina heeft zich voor de verkooptransactie laten adviseren door 3Stone Real Estate en De Brauw Blackstone Westbroek N.V.

Plaats een reactie