LTS Boulevard: het einde van een hoofdpijndossier

Ambachtsschool Boulevard Heuvelink

Eindelijk heeft de gemeente het prachtige gebouw verkocht: de voormalige LTS aan de Boulevard Heuvelink. Wethouder Gerrie Elfrink en zijn ambtenaren hebben op deze manier een hoofdpijndossier tot een goed einde weten te brengen. Projectontwikkelaar KlokBouwOntwikkeling heeft 3,3 miljoen euro neergeteld voor het bouwwerk en gaat daar nu woningen van maken.

Volgens De Gelderlander heeft de gemeente 1 miljoen euro aan sloopkosten uitgegeven, dus levert het hele avontuur de gemeente 2,3 miljoen euro op. Het zag er lang naar uit dat niemand het pand wilde hebben. Maar gelukkig is de vastgoedmarkt de laatste maanden aangetrokken en is het toch gelukt het latere Mozaïek-college te verkopen. Dat lijkt een hele mooie meevaller.

Onderhoud

Eind goed al goed? Nee, nog één kanttekening. De gemeente heeft zes jaar lang 250.000 euro per jaar uit moeten geven om het pand te onderhouden. Dat hebben ze er even niet bij gezegd. Daar komt nog de genoemde miljoen aan sloopkosten bij. De precieze cijfers ken ik niet, maar uiteindelijk heeft dit hele project de gemeente zo’n 2,5 miljoen euro gekost.

Dat betekent dat Arnhem een winst van zo om en nabij de 8 ton gemaakt heeft. Is dat een slechte score? Welnee, de gemeente had ook flink de boot in kunnen gaan met dit project. Stel je voor dat er pas over vier jaar een koper zich had gemeld… Dan had het minstens een miljoen meer gekost. Er hoeft in elk geval geen geld bij. En een mooi gemeentelijk monument blijft behouden. Maar de gemeente schildert de zaak wel érg rooskleurig af.

Inschatting

De geschiedenis van het bouwwerk gaat terug tot 1874. Al in 1895 werd er al een stuk aangebouwd en daarna nog een paar keer, tot in de jaren 60. Het gedeelte uit die tijd is gesloopt om het gebouw beter verkoopbaar te maken. Dat is blijkbaar achteraf een goede inschatting geweest.

Dit bericht is ook verschenen op Ik hou van Arnhem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s