Doek definitief gevallen voor ingang Rijnhal

Eigenaar Decathlon heeft eerder te kennen gegeven geen behoefte te hebben aan de entree. Een simpele constructie van staal en glas met een dakje erop. Veel meer is het niet. Ook het bouwjaar wekt weinig indruk: 1968. Laten veel Arnhemmers een traan over de aanstaande verdwijning? Toch wel. Afgelopen najaar is er een actie gehouden om het bouwwerk.

Missen

Arnhemmer Rob Garritsen was initiatiefnemer van deze Facebook-actie. “Veel mensen missen de Rijnhal als activiteitenhal”, vertelde hij aan website Arnhems Erfgoed. “En zo veel mensen moesten door deze oude ingang om in de hal te komen.”

De Rijnhal was een plek voor een zeer breed scala aan activiteiten, van vlooienmarkten tot popconcerten en partijcongressen. Heel veel Arnhemmers hebben ooit wel iets bijzonders beleefd of gezien in het gebouw.

Spannend

Er zijn dan ook een hoop bewoners en oud-bewoners van deze stad die goede herinneringen aan de hal en de entree hebben. Zo ook Garritsen. “Als klein kind ging ik met mama mee. Eerst door de ingang voordat je de Rijnhal binnen kwam. Dat was al spannend”, dacht hij terug aan vervlogen tijden.

Later in november is het idee gekomen om het gebouw te gebruiken als uitbreiding voor een buurtcentrum in Vredenburg. Het plan bleek niet haalbaar; het bouwwerk was te moeilijk te verwarmen. Garritsen: “De kosten zijn 3 á 4 ton voor de verplaatsing en de verbouwing. De gemeente Arnhem wil dit niet betalen, dus houdt het op.”

Ophalen

Decathlon liet eerder dit jaar weten dat het pand tot mei kon blijven staan. Tot die tijd mocht iedereen het komen halen. Dat is blijkbaar niet gebeurd.

Dit artikel is ook verschenen op Ik hou van Arnhem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s