Media-offensief moet Eusebiuskerk redden

Toren Eusebius
De Eusebius raakt misschien zijn steigers kwijt.
De restauratie van de Eusebiuskerk ligt stil en moet worden vlotgetrokken. Een media-offensief moet de provincie Gelderland ervan overtuigen om met de nodige miljoenen over de brug te komen. Dat heeft Hans de Winter, bestuurslid van de Stichting Eusebius, dinsdagavond laten weten op een bijeenkomst van architectuurclub Casa. Volgens hem nemen veel media het verhaal over. “In de Telegraaf heeft al een paginagroot artikel gestaan. Het NRC Handelsblad volgt deze vrijdag.”

De Wintet verwees verder naar de actie van Arnhemmer Folkert Rotshuizen. Die riep via dagblad De Gelderlander Arnhemmers op zo veel mogelijk e-mails te sturen naar het provinciehuis. Die moeten oproepen geld uit te trekken voor de restauratie van het kerkgebouw in de Gelderse hoofdstad. De stichting steunt deze actie niet volledig. “Dat is te veel van het goede. Zoveel mail kan ook irritatie opwekken.”

Gevaar

De stichting beheert de Eusebiuskerk en coördineert ook de restauratie van het bouwwerk. Eerder werd bekend dat het geld voor de restauratie van het gebouw aan het Kerkplein op is. Er zou zelfs te weinig geld zijn om de huur van de steigers te betalen. Die zouden om die reden weg moeten, wat een gevaar voor de omgeving zou opleveren.

Het zou gaan om een bedrag van ongeveer 20 miljoen euro. De stichting oefent al langer druk op de provincie uit om de restauratie te betalen. Die heeft nog niet besloten of ze dat gaat doen. Ook doet Stichting Eusebius haar verhaal bij regionale en lokale media, die het verhaal gretig oppakken. “We blijven ook via de achterkamers met onder andere gedeputeerden in gesprek”, verzekert De Winter.

Doorgang

Op dezelfde avond was er ook een presentatie over het provinciehuis, die op dit moment een opknapbeurt van 40 miljoen euro krijgt. De Stichting Eusebius maakte daarna de winnaars bekend van de eerste ronde van de ontwerpwedstrijd voor de nieuwe ingangen van de Eusebiuskerk. De kerk moet namelijk een gloednieuwe doorgang krijgen van de Koningsstraat naar de Markt.

Het hoofdthema van de Casa-avond was overigens de toekomst van die Markt, het plein dat de Eusebiuskerk van het Provinciehuis scheidt.

Door de:Benutzer:AlterVista - Eigen werk (own photography), CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=195108

 

 

Een gedachte over “Media-offensief moet Eusebiuskerk redden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s