Nieuw Schots computerspel rondom John Frostbrug

Assault on Arnhem
Wil ik Arnhem wel nog een keer bombarderen?
De John Frostbrug wordt het onderwerp van het nieuwe computerspel Assault on Arnhem. Gamers kunnen met dit spel Operatie Market Garden naspelen. Heeft u altijd al gevonden dat de Britse generaal Bernard Montgomery steekjes heeft laten vallen in september 1944? Dan kunt u het virtueel beter doen. Misschien verslaat u de moffen dan wél!

Het oorlogsspel is bedoeld voor één tot vier spelers. Zij besturen eenheden, die vechten om een van de bruggen rondom deze stad. Een speler kan de Geallieerde of de Duitse troepen spelen. Uiteindelijk moet hij binnen een bepaalde tijd de Rijnbrug veroverd of juist verdedigd hebben.  Assault on Arnhem is een product van Hexwar.

Complexe laag

Dit Schotse softwarebedrijf is gespecialiseerd in oorlogscomputerspelletjes. Volgens zijn site is Assault on Arnhem “een makkelijk spel om mee te beginnen, maar ligt er onder zijn simpele uiterlijk een diepere, complexe laag.” Het is in elk geval mooie gratis promotie van de stad en zijn geschiedenis. Hoewel: het voelt bij mij een beetje raar dat er van de ellende van Arnhem een computerspelletje wordt gemaakt. Ik heb er niet zo’n behoefte aan mijn stad nog eens te bombarderen.

Hexwar lanceert het spel morgen, op donderdag 25 februariOp welke platforms Assault on Arnhem draait, maakt het bedrijf nog niet bekend. Beginners kunnen ook oefenen met minder belangrijke plaatsen in de regio, zoals Grave, Groesbeek of Nijmegen.

Update: Hexwar heeft het spel intussen gelanceerd. Het is te spelen op de Mac, de PC en de iPad.  Het kost $9,99 (ongeveer €9,06). 

Foto via Hexwar.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s