Vereniging blijft geloven in tricking-paradijs Koepel

DSC02855
De Koepel herbergt nu vluchtelingen.

Weet u het nog? Wethouder Gerrie Elfrink lanceerde begin dit jaar de zogeheten Erfgoed Challenge. De uitkomst daarvan was dat tricking-club Nesaru 5.000 euro ter beschikking kreeg om de leegstaande Koepelgevangenis om te vormen tot een plek waar ze hun sierlijke sport konden uitoefenen. Daarna werd het stil rond dit initiatief.

Dat is natuurlijk niet zo vreemd. Van de een op de andere dag kwam er in september ineens een bestemming voor het negentiende-eeuwse monument in de wijk Lombok. Enige honderden vluchtelingen hebben er een tijdelijk onderdak gekregen. Maar wat blijft er nou over van de zo groots aangekondigde Erfgoed Challenge?

Asielzoekers

Zolang dit pand in gebruik is voor de asielzoekersopvang, kunnen er logischerwijs geen andere activiteiten plaatsvinden. Dat vertelt een woordvoerster van Elfrink mij. “Het plan van het tricking-paradijs staat daarom voorlopig in de wacht.” Dus… Dat is weer het einde van de Erfgoed Challenge? Dat is wat onbevredigend.

En gelukkig valt het ook wel mee, deelt Lennart Evers van Nesaru mij mee. De gemeente probeert zich zo veel mogelijk aan de afspraken te houden, ondanks dat de Koepel voorlopig niet meer beschikbaar is. “De gewonnen gelden van de Erfgoed Challenge zijn ondanks dit netjes op papier aangeboden en kunnen vooralsnog gebruikt worden tot eind 2016.”

Juist de Koepel

Erg jammer vindt de vereniging deze situatie wel. Evers: “Juist de Koepelgevangenis voldeed precies aan de eisen voor onze plannen.” De ‘trickers’ hadden daarom hun oog laten vallen op de Koepel en niet op een ander gebouw. Maar: “Niemand kan voorspellen tot wanneer de vluchtelingenstroom zal aanhouden”, weet Evers ook.

Dus staat het hele project in de wacht. “Dat zal duren tot er meer duidelijkheid is over het vervolg van de herbestemming van de Koepelgevangenis, of wanneer we een passende oplossing hebben gevonden op een alternatieve locatie”, vertelt Evers. Hij blijft er in elk geval in geloven. “Ik hoop u binnenkort te kunnen melden dat onze plannen doorgezet kunnen worden.”

Een gedachte over “Vereniging blijft geloven in tricking-paradijs Koepel

  1. wat is dat voor sport, tricken?
    dat castellum moet ik eens gaan zien, wij hadden ook zoiets in de Maas bij Elsloo, bij lage waterstand zag je resten van een ruine, maar die Maas heeft intussen zoveel water aangevoerd dat het door de stroom is weggespoeld.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s