‘Ingang Rijnhal wellicht naar Vredenburg’

IMG_0341.JPG
‘De entee van de Rijnhal (links) kan prima dienen als kantine voor Wijkaccommodatie Vredenburg.’

Heel veel binding heeft Jan de Vos niet met de ingangspartij van de Rijnhal, geeft hij toe. Maar dat is ook niet nodig, vertelt het oud-bestuurslid van Wijkplatform Vredenburg. Hij heeft het bijzondere idee om het bedreigde bouwwerk te hergebruiken in zijn wijk in Arnhem-Zuid. De wijkaccommodatie aan de Slochterenstraat is namelijk aan uitbreiding toe.

“Als het eenmaal is afgebroken, kun je het nooit meer gebruiken”, weet hij. “Veel mensen vinden het behoud van het entreegebouw belangrijk en Wijkaccommodatie Vredenburg is op zoek naar extra ruimte. Wellicht kunnen we dat zo goedkoop voor elkaar krijgen. Twee vliegen in één klap, iedereen blij.”

Bezemkast

Het aangezicht van het Vredenburgse gebouw gaat er met de ingangspartij van de Rijnhal op vooruit, vindt De Vos. Hij is ziet er een prima huisvesting van een keuken en een kantine in. “Dan kunnen we van de huidige kantine een bezemkast maken.”

Het idee staat nog in de kinderschoenen. De Vos heeft ziet nog veel beren op de weg. Er moet nog een hoop onderzoek worden gedaan om te kijken of het haalbaar is. En natuurlijk moet het gemeentelijke vastgoedbedrijf mee willen werken “Maar met het gebouwtje aan de achterkant van het station is het toch ook gelukt? Die staat nu ook in Park Presikhaaf.”

Wild idee

Dus ja, het is allemaal in dit stadium nog een wild idee. “Maar zonder wilde plannen blijft alles stilstaan”, stelt De Vos. “En lukt het allemaal niet? Dan hebben we er in elk geval goed over nagedacht voordat we het zomaar weg hebben gegooid.”

Eerder deze week is Arnhemmer Rob Garritsen een actie begonnen om de entree van de Rijnhal te redden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s