Hoop voor pandje aan de Utrechtseweg?

Utrechtseweg 99, Arnhem
Utrechtseweg 99 ligt er wat verloren bij.
Sommige vensters zijn kapot, andere dichtgetimmerd. Een eens zo elegant huis aan de Utrechtseweg 99 staat er wel erg verkrot bij. Dat is erg jammer; het pand is erg bijzonder. Volgens het kadaster is het gebouwd in 1755. Het is halverwege de negentiende eeuw stevig verbouwd in de stijl van die tijd.

Wat moeten de vroegere bewoners hier fijn hebben geleefd. Lang lag dit net buiten de stad, met aan de achterkant een weids uitzicht over de Rijn. Hier zou toch ook vandaag nog iedereen willen wonen, zou je denken. Maar nee, het niet meer zo witte pand staat te verpieteren.

Plan

Op de gevel hangt een spandoek van een architectenbureau genaamd Friso Woudstra. Die is daar zeker meer dan een jaar. Zou de eigenaar er wat mee van plan zijn? Een bezoek aan de site leert me dat het Vordense bureau zich veel bezighoudt met restauraties van historische panden en buitenplaatsen. Is er hoop voor het huis aan de Utrechtseweg?

Het duurt namelijk allemaal wel lang. Dat vertelt ook een woordvoerder van Friso Woudstra Architecten. Hij wijst mij erop dat ik zeker niet de eerste ben die erover belt. “De eigenaar vroeg ons om vergunningen aan te vragen om het pand te herstellen. Dat hebben we gedaan.”

Geen grip

Ligt de gemeente dan dwars? Welnee, de vergunningen zijn rond. “Sindsdien heeft de eigenaar niets meer gedaan.” Geen geld meer? Wie weet. Jammer, want het architectenbureau had de renovatie van het pand graag uitgevoerd. “Maar wij hebben hier verder geen grip meer op.”

Wie de eigenaar is, kan ik zo gauw niet achterhalen. Ik hoop dat er snel iets met het pand gaat gebeuren. Of dat hij het verkoopt aan iemand die wel geld heeft om het op te knappen.

Een gedachte over “Hoop voor pandje aan de Utrechtseweg?

 1. Het is zeker al heel erg jammer en zonde dat het mooie statige pand er zo bij staat.
  Wij wonen er tegenover en zien het steeds verder achteruit aan !
  De school aan de overkant wilde het graag hebben maar was te laat vertelde de conserge mij…
  Wat ik niet snap dat nimend weet wie de eigenaar is van het pand.
  Echt een schande dat dit er zo uit ziet !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s