Arnhem houdt van erfgoed

uitslag enquête
Uitslagen van de enquête geprojecteerd op een scherm tijdens het stadsgesprek dinsdag. 90 procent van de Arnhemmers vindt erfgoed belangrijk.

Bijna alle Arnhemmers vinden behoud van erfgoed belangrijk tot zeer belangrijk. De historische parken in de stad zijn belangrijk voor de uitstraling van de Gelderse hoofdstad. En zo kunnen we door blijven gaan: de Arnhemmer is dolenthousiast over erfgoed. Dat blijkt althans uit een onderzoek onder leden van het Digipanel Arnhem.

Daar zijn wel wat kanttekeningen bij te plaatsen. Een Digipanel is niet helemaal een presentatieve vertegenwoordiging van het Arnhemse volk. Het zijn wel bovengemiddeld betrokken bewoners van de stad. Daarnaast stelde het onderzoek niet de vraag wie het erfgoedbehoud gaat betalen. Een vraag waarbij veel Arnhemmers plegen af te haken, zo leert de ervaring.

Overtuigend

Evengoed is de meerderheid die positief staat tegenover erfgoed in dit onderzoek erg overtuigend. We kunnen er rustig vanuit gaan dat de gemiddelde Arnhemmer zeker trots is op de monumenten in de stad. En de gemiddelde bewoner wil er duidelijk meer over weten via internet. Mooi zo, want daar draagt dit weblog ook aan bij.

Cultuurwethouder Gerrie Elfrink heeft deze resultaten dinsdagavond bekendgemaakt tijdens het Stadsgesprek over erfgoed in de Rozet. Daar waren veel verenigingen en instellingen op het gebied van cultureel erfgoed aanwezig. Als die nog leden zoeken… Bijna een kwart van de respondenten zegt graag vrijwilliger bij een erfgoedorganisatie te worden. Dat zijn sowieso 500 man.

Erfgoed leeft

Wat we moeten met deze cijfers? We kunnen in elk geval vaststellen dat erfgoed leeft in Arnhem. De bewoners van de stad houden van hun monumenten.

Foto: Caroline Pronk

Een gedachte over “Arnhem houdt van erfgoed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s